Home » Handleidingen » Pearl Glitterflex

Pearl Glitter flexfolie

Voorpersen: Ja 

Temperatuur: 155℃ 

Tijd: 15 Seconden 

Druk: 4 bar ( Medium druk )

Verwijderen: Lauw / warm 

Napersen: Niet nodig

Het Pearl Glitter Flex moet gespiegeld worden uitgesneden.

Pearl Glitter Flex is geschikt voor: Voor katoen, polyester of mix van beide.

Eigenschap: Flexfolie voorzien van minerale glitterdeeltjes. De drager bestaat uit een transparante, licht klevende PET drager.

Behandeling: 

  1. Snij uw ontwerp aan de lijmkant, (glimmend deel boven) in spiegelbeeld.
  2. Verwijder het overtollige flexfolie materiaal met een pelmesje/haakje van de transparante drager, zodat alleen nog overblijft op de drager wat u daadwerkelijk wilt gaan bedrukken.
  3. Leg de transparante drager met daarop uw ontwerp , boven op het textiel met de drager naar boven zodat u de afbeelding door de drager ziet en transferpers met de aangegeven temperatuur en tijd.

 

Verwerking

Pearl Glitter is met alle gangbare snijplotters te verwerken. Mogelijk dat bij de Silhouette Cameo plotters een ontwerp dubbel gesneden moet worden, afhankelijk van de gesteldheid van het mesje. Een standaard mesje van 45° geeft het beste resultaat. Het is in alle gevallen beter de mesdruk te verhogen en niet te diep te snijden. Dit maakt het snijresultaat nauwkeuriger dan wanneer het mesje te diep snijdt.

 

Wasbaarheid

Wasbaar tot 40°C, niet over de print strijken, niet in de droger. Bij textiel met een opdruk liever geen wasverzachter gebruiken. Niet wassen binnen 24 uur na het persen.